Safmannan® помогает нейтрализовать негативное влияние кишечной палочки на домашнюю птицу

Выбранная дрожжевая фракция Safmannan® помогает противодействовать E. coli негативные эффекты у домашней птицы: от испытаний in vitro до применения на фермах

 

Вступление

Птичий колибактериоза собираются различные инфекции , вызванные птичьего патогенной кишечной палочки ( E. Coli ). Кишечная палочка является частью здоровой и сбалансированной кишечной флоры цыпленка. Однако интенсивные условия производства могут привести к росту популяции кишечной палочки и развитию инфекций. Плохое управление фермой в сочетании с несбалансированной микрофлорой и / или низкой эффективностью иммунной системы может увеличить вероятность этих инфекций. Эти инфекции приводят к значительным экономическим потерям среди домашней птицы в результате снижения зоотехнических показателей, болезней и связанных с этим затрат на лечение, осуждений и смертности. В 2013 году экономическое влияние кишечной палочкисиндром перитонита в птицеводческой системе Нидерландов оценивался в 3,7 млн ​​евро (*).

Известно , что Safmannan ® , отобранная фракция дрожжей, снижает негативное воздействие, вызываемое кишечной палочкой на производство мяса птицы.

Safmannan ® обладает способностью связывать грамотрицательные бактерии и помогает сбалансировать микрофлору кишечника

E-coli является грамотрицательной (грамотрицательной) бактерией. Эти бактерии имеют фимбрии, волокнистую структуру белка с адгезином на конце. Адгезин чувствителен к маннозе и может прилипать к богатой маннозой эпителиальной поверхности кишечника. Благодаря высокому содержанию β-глюкана и маннана выбранная дрожжевая фракция Safmannan® может взаимодействовать с грамотрицательными бактериями.

In-vitromethodology (1)emphasized the ability of safmannan to bind Gram- bacteria (E.coli or Salmonella). In this test, the binding between Safmannan® and E.coliwas observed via scanning electron microscopy. Moreover, a meta-analysis (2)of 5 in-vitrostudies that evaluated the binding ability of Safmannan® with different E.coliserotypes could underline that it was especially efficient on ETEC family. E.coliisolates gathered in this family were all coming from poultry.

Safmannan® binds Escherichia coli (MEB picture x6500) (1)

 

As a result, Safmannan® helps to positively balance gut microflora. A study ran in China (3) on laying hens reared under different densities showed that E. colipopulation in hen’s intestine was significantly decreased with Safmannan® supplementation compare to positive control group with high density. In parallel, villi height and crypt depth were maintained to the level of the negative control (low density).

(3) Safmannan® helps to balance microflora of laying hens subjected to a density stress

 

Yeast fraction attenuates intestinal inflammation and barrier dysfunction induced by E.coli challenge.

E-coli contamination usually increases intestinal inflammation and permeability, and disrupts gut barrier function. This is mainly due to the activation of TLR4 and TLR4/NF-κB signaling pathway that lead to the secretion of pro-inflammatory cytokines and result in intestinal barrier damage. As a consequence bird’s performances are affected.

Wang et al. (2016), reported that the selected yeast fraction helps to maintain a good intestinal barrier by reducing the inflammation caused by E.colichallenge. Broilers supplemented with Safmannan® and challenged with E.coliexhibited  significantly lower TLR4 and NF-ƘB expressions compared to challenged broilers that were not supplemented (4).

 

They also observed better tight junction’s protein expression when birds were supplemented with Safmannan®. Those results were in accordance with Shao et al. (2013) observation. They underline the ability of β-glucan extracted from Saccharomyces Cerevisiaeto upregulate occludin mRNA expression in the jejunum of SalmonellaTyphimurium challenged birds.

When gut barrier is injured, endotoxin coming from the cell-wall of Gram- bacteria may be released into the blood. Other components found in the blood such as diamine oxidase could indicate a gut barrier disruption. By improving gut integrity, Safmannan® supplementation induced less release in serum of endotoxins and diamine oxidase (5), suggesting a better permeability of the gut in E.colichallenged birds (Wang et al., 2016).

 

Safmannan® helps to control mortality in birds contaminated with E. coli

By binding Gram- bacteria and reducing intestinal inflammation, the selected yeast fraction supports the protection of the gut when birds are contaminated with E.coli.

Recent field data coming from Europe showed benefits of using Safmannan® to decrease E.colipressure in laying hens and breeders farms. Following a peak of E.coli outbreak, these different farms had a dramatic daily mortality rate. Farmers followed a tailor-made program for three weeks to try to control bird’s mortality: Safmannan® supplemented at 2kg/T (6, 7) or 2,5kg/T(8)during 1 week; then 1kg/T during 1 week; then usual dosage at 250g/T.

They observed a decrease in mortality rate within 48 hours following the supplementation, without using any treatment such as antibiotics.

экран

 

Conclusion

Загрязнение E.coli  вызывает воспаление кишечника и, в определенной степени, нарушение кишечника, что приводит к снижению производительности и высокой смертности среди домашней птицы. Исследования in vitro  и  in vivo  показывают способность Safmannan ® снижать риск, связанный с развитием патологий E.coli . Выбранная фракция дрожжей связывает грамотрицательные бактерии, помогает сбалансировать микрофлору кишечника и избежать утечки кишечника. Его способность модулировать иммунитет помогает также усилить сопротивляемость птицы и противостоять давлению кишечной палочки .

 

 

Рекомендации:

* 2015, Landman & Van Eck;

  1. 2017, Posadas et al .;
  2. Данные в файле;
  3. 2015, Шаньдунский сельскохозяйственный университет, Китай;
  4. Ван и соавт. (2016),
  5. Ван и соавт. (2016),
  6. Полевые испытания, Польша, 2016;
  7. Полевые испытания, Великобритания, 2010;
  8. Полевые испытания, Польша, 2016;
техническая и коммерческая информацияприобретение

Телефон *

Присоединяйтесь к нашим сообществам в социальных сетях:
Нажмите на кнопку, чтобы перейти на нашу страничку
close-link